Categorieën
Geen categorie

Dichters op het Erf

We moeten de winter nog beleven, maar mijn hoofd is al weer vol van zomergroen, bloesemgeur en zonnebrand. De reden is, dat langzaamaan de contouren zichtbaar worden van een volgend voordrachtproject: Dichters op het Erf. In zekere zin de opvolger van Stuurloos (2009), Heft in Handen (Poëzieavond Zuidhorn) (2011) en Zinnen Verzetten (eerste editie: 2011).

Dichters op het Erf zal op zondagmiddag 15 juli 2012 plaatsvinden in de tuin en de bijgebouwen van onze woonstee in Den Andel. Momenteel zijn we bezig dit deel van onze stek om te vormen tot Cultuurerf, dat ruimte gaat bieden – en reeds heeft geboden – aan activiteiten rondom Kunst en Cultuur.

Het Cultuurerf, vanuit Zeearendsperspectief

Tijdens Dichters op het Erf zullen daartoe uitgenodigde dichters vaste voordrachtplekken bezetten op het Cultuurerf. Momenteel ben ik doende de juiste dichter(es) op de juiste plek te plaatsen. Zo hebben we de Vertelhut en de Voormalige Varkensstal, alsook Het Bos, Het Prieel en de Pizzaoven, en Het Kippenhok en De Walnootboom. De dichters dragen voor op vaste tijdstippen, het publiek wandelt rond en hoort hen aan. Afwisseling wordt geboden door muziek. Zelf zal ik als Gastheer-Dichter óf een plek bezetten, óf als Vliegende Voordrager vrije wandelaars op de nek springen met gedichten uit de cyclus Andelster Gedichten.

En de namen dan? Die houd ik nog even onder mij. Zo blijft de boog gespannen, in zowel het komende winterweer, als het latere voorjaarsverlangen.

Den Andel, november 2011

Één reactie op “Dichters op het Erf”

Hallo Gritter, Laat ik dan de eerste reactie plaatsen: een prachtige woonst (zoals Herman Brusselmans het pleegt te noemen…) en een mooi initiatief! Daar zou een Neil Young Tribute Band mogelijk niet bij missstaan http://www.neilyoungtribute.nl (even reclame maken). Ik zou ook als solist kunnen komen, heb ook een projekt met Neil Young liederen in hertaling (NeilNl op Facebook). Ik weet nog een mooie dichter uit Bussum: Gaston Bannier. Groet, Henri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *