Categorieën
Geen categorie

Goed bezochte boekpresentatie Den Andel

DEN ANDEL – Meer dan 50 mensen kwamen afgelopen zaterdag (19 november) in Den Andel op de been voor de presentatie van het boek Verhalen met een glimlach, geschreven door Dick J.H. Guillot en van illustraties voorzien door Koen van der Velden. In het boek beschrijft Guillot een alternatieve werkelijkheid achter een reeks Nederlandse spreekwoorden en gezegden, door de meer letterlijke betekenis daarvan als uitgangspunt te nemen. Van der Velden liet de verhalen op zich inwerken, en vulde ze aan met de beelden die bij hem opkwamen. De presentatie vond plaats in één van de ruimtes op het Cultuurerf van de Andelster schrijver/dichter Gritter.

Na de ontvangst werd de presentatie geopend door Gritter, die voor Guillot en Van der Velden als gastheer optrad. Gritter droeg zijn gedicht Waar de kunst kraait voor, dat onderdeel uitmaakt van de cyclus ‘Andelster gedichten’.

Daarna volgende een korte speech, en was het de beurt aan de auteurs om het eerste exemplaar van hun boek officieel te overhandigen aan Philip Broeksma, wethouder Kunst en Cultuur van de gemeente Winsum.

Na de toespraak van de wethouder betrad Dick Guillot het podium om één van de verhalen uit de bundel voor te lezen. Daartoe verkleedde de schrijver/dichter zich als verteller, en nam hij plaats in een vertelstoel.

Rond kwart voor vijf was het officiële gedeelte ten einde, en konden de aanwezigen de geboorte van het boek vieren. Guillot en Van der Velden mochten vele felicitaties in ontvangst nemen, en heel wat verkochte boeken signeren.

Foto’s: Bureau Davids

Lees hier het gedicht Waar de kunst kraait

Meer informatie over het boek, incluis verkoop: Dick Guillot

Den Andel, november 2011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *