Categorieën
Poëzie

Passie voor poëzie op Cultuurerf Den Andel (persbericht)

DEN ANDEL – Het Cultuurerf in Den Andel vervolgt op zondag 29 april de sessies in de ‘Vertelhut’ met een optreden van dichteres Akke Brouwer. De bijeenkomst zal geheel in het teken staan van poëzie. Akke, voormalig stadsdichter van Dokkum, zal vertellen over haar bijzondere fascinatie voor het dichten, en werk van anderen en zichzelf voordragen.

De eerste bijeenkomst in de Vertelhut in Den Andel (eind maart) was een groot succes. Alle stoelen waren bezet, en het publiek raakte geroerd door de unieke verhalen van de vertellers, Marlijn Nijboer en Cis Harmse. Het optreden dat komende zondag op het programma staat, belooft eveneens indringend te zijn. Onder de titel Als de ziele luistert deelt Akke haar passie voor poëzie met het publiek. Ze staat stil bij het wonderlijke fenomeen van de inspiratie, en vertelt over het ‘bouwen van een dichtwerk en de kunst van het voordragen. Maar het blijft niet bij het praten over deze bijzondere vaardigheid, want Akke zal ook zelf poëzie voordragen. Gedichten van haarzelf, maar ook poëzie van dichters die haar na aan het hart liggen: Paul Rodenko, Bernlef en M. Vasalis, die sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw tot haar dood in 1998 in het noorden heeft gewoond.  

Akke Brouwer op het Cultuurerf (foto: Bureau Davids)

Akke Brouwer is geen onbekende op de Noord-Nederlandse podia. Regelmatig treedt ze op als dichteres/perfomer. Daarnaast speelt ze onder de naam Theaterlap toneel, samen met Hans Jeths. Theaterlap speelt in theaterruimtes, maar verzorgt onder de naam TheaterTerPlekke ook unieke, eenmalige voorstellingen op bijzondere locaties.

De vertelsessies op het Cultuurerf vinden elke laatste zondag van de maand plaats, en starten steeds om 15:00. De toegang is niet gratis. Het Cultuurerf is te vinden op het adres Kruisweg 6 in Den Andel. Meer informatie is te vinden op het internet: http://cultuurerf.blogspot.com.

Den Andel, april 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *