Categorieën
Geen categorie

Werk Verzetten

Vandaag sprak ik mijn vader: Gritter senior. Hij vond het maar stil rondom zijn schrijvende zoon. Dat verwarmde mijn hart natuurlijk, omdat het bewijst – maar dat wist ik eigenlijk al – dat hij met enige regelmaat deze weblog in de gaten houdt. Een schrijver is niets zonder zijn publiek, en de wetenschap dat zijn vader daar bij hoort, stemt gelukkig.

De radiostilte rond Gritter heeft alles te maken met het vele werk dat deze weken achter de schermen wordt verzet. Zo vindt op 11 maart de Poëzieavond Zuidhorn plaats (Hotel In ’t Holt, aanvang 20:00), waarvan de organisatie en de nadere invulling de nodige uurtjes vergt. Daarnaast werk ik hard aan het afronden van de Lauwersmeerpoëzie voor Zinnen Verzetten. Onlangs is het tiende gedicht, over de komst van de pioniersplanten, min of meer afgerond. Een collega uit de parallele wereld, Anne, heeft het onlangs aan moeten horen. Gelukkig vond hij het mooi. Nou goed dan, speciaal voor mijn vader de eerste twee strofen van Groene Ankers:

Schoorvoetend kruipt de wilg
over ’t zand, nat en zilt
Wind waait zonder doel
in een landschap zonder sporen


Kokkels kreunen, gapers sterven
Gedord door zon en wind
Eindeloos hun zoete slaap
In de weeë, rotte lucht

Morgen (dinsdag de 22e) meer zinnen-verzetten-achter-de-schermen: dan zal ik ergens op de Ballastplaat geïnterviewd worden door het tijdschrift Onverwacht Nederland. Als het allemaal lukt, verschijnt het stuk in juni van dit jaar.

Overigens was het de laatste weken ook weer niet zó stil rond mij; terwijl windkracht 8 rond de werkschuur joeg, droeg ik op 4 februari de Lauwersmeerballade voor tijdens de start van de werkzaamheden rondom de bouw van het Activiteitencentrum in het Nationaal Park Lauwersmeer. Dat leverde nog een beetje media-aandacht op. En zeer binnenkort raakt de stilte hopelijk nog meer verbroken, als we de lokale pers gaan vragen aandacht te besteden aan de Poëzieavond.

Mijn vader is vast van plan de avond bij te wonen, in het gezelschap van hele goede vrienden. Dat is geweldig, en een beetje spannend. Ik hoop dat hij een hele leuke avond krijgt!

Zuidhorn, februari 2011

(Dit bericht is eerder gepubliceerd op de oude Weblog Gritter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *