Categorieën
Geen categorie

Poëzieavond Zuidhorn – 11 maart 2011

Vrijdagavond 11 maart 2011 is het zover. Dan vindt in de bovenzaal van Hotel In ’t Holt (Hoofdstraat 2, Zuidhorn) de Poëzieavond Zuidhorn plaats. Vier in Zuidhorn woonachtige dichters, te weten Meindert Talma, Willem Tjebbe Oostenbrink, Remco Ekkers en Gritter zullen eigen poëzie én poëzie van elkaar voordragen op een klein, intiem podium. De voordrachten worden afgewisseld door optredens van PUR. De start is om 20:00. De entree bedraagt slechts 3 euro!

v.l.n.r.: Willem Tjebbe Oostenbrink, Meindert Talma, Remco Ekkers en Gritter (foto: Louis Godschalk)

Het motto van de avond, “Het heft in handen”, verwijst naar de dreigende crisis in de cultuur. Nu subsidiestromen dreigen op te drogen, wordt het tijd het heft in handen te nemen en te laten zien (en horen) hoe mooi, ontroerend en humorvol poëzie kan zijn. Ekkers zal het publiek bovendien trakteren op een aansprekend minicollege over een onderwerp dat het met schrijven samenhangt. De presentatie van deze gevarieerde avond is in handen van Anne Postma (winnaar USVA schrijfstrijd 2009).

Over de Vier van Zuidhorn:

Remco Ekkers heeft zijn sporen in literair Nederland verdiend. Hij heeft bij diverse uitgevers dichtbundels en romans gepubliceerd, zowel voor de jeugd als voor volwassenen. Daarnaast is hij bekend als poëziecriticus.

Meindert Talma heeft een aantal romans en vele cd’s geproduceerd. Op 6 maart a.s. vindt de presentatie plaats van zijn dichtbundel “Laat het orgel jammeren”. Tijdens de Poëzieavond zal hij gedichten uit de bundel ten gehore brengen, waarbij hij zichzelf begeleidt met de Harmophone en een kleine synthesizer.

Willem Tjebbe Oostenbrink dicht en schrijft in het Westerkwartiers. In 2010 won hij de Freudenthal Aanmoedigingsprijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur met de cyclus Wotterpoëzie. Tijdens de poëzieavond zal hij onder meer gedichten uit deze cyclus ten gehore brengen.

Gritter heeft zowel in Nederland als in Vlaanderen korte verhalen en poëzie gepubliceerd in literaire tijdschriften als De Brakke Hond, Op Ruwe Planken en Krakatau. Tijdens de Poëzieavond Zuidhorn zal hij op interactieve wijze Gekleurde Gedichten voordragen, alsmede poëzie uit de cyclus Zinnen Verzetten (literaire natuurexcursies Nationaal Park Lauwersmeer, zomer 2011).

Hopelijk tot 11 maart!

Zuidhorn, februari 2011

(Dit bericht is eerder gepubliceerd op de oude Weblog Gritter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *