Categorieën
Poëzie

Dichters op het Erf 2013

Enige tijd geleden kringelde witte rook uit de centrale schoorsteen van Cultuurerf Andledon, omdat de deelnemers aan het poëzie-evenement Dichters op het Erf (tweede editie) bekend waren geworden. Op zo’n prachtig moment kunnen de namen echter nog niet direct openbaar worden gemaakt. Immers: iedere Erfdichter moet dan eerst nog worden gekoppeld aan een locatie op het Erf van Andledon. De toedeling van de Erfdichters aan de locaties is een teer proces, omdat de dichters goed moeten passen bij de Erfplaatsen waar zij hun poëzie gaan lezen. Zij behoren zich thuis te voelen op het Erf, opdat zij zichzelf kunnen zijn.


Na een lang proces van wikken, wegen en wierook branden is het eindelijk gelukt: de Erfdichters hebben hun plaats gekregen! Vergeleken met vorig jaar werken we ten dele met nieuwe locaties, en ten dele met nieuwe dichters om ervaring niet verloren te laten gaan. Op zondagmiddag 8 september 2013 zijn dit de Dichters op het Erf:

Paul Marius BorggreveDichter in het Theater

Vincent CorjanusDichter in ’t Hout

GritterDichter bij de Kippen

Dick J.H. Guillot Dichter in ’t Prieel

Willem Tjebbe Oostenbrink – Dichter in de Hut

Elze SchollemaDichter bij het Vuur

Atze van WierenDichter in het Zaagsel

De muziek, ter afwisseling ende vermaak, zal dit jaar worden verzorgd door Roos Galjaard en Sebastiaan Wiering.

Evenals vorig jaar kan er dus weer volop van poëzie worden genoten tijdens Dichters op het Erf! Het evenement wordt op zondag 8 september gehouden van 13:00 tot 17:30 op Cultuurerf Andledon, Kruisweg 6, 9956 PK Den Andel. Meer informatie volgt te zijner tijd, via de website van Andledon en twitter (@cultuurerf & @Gritter3).

Den Andel, maart 2013

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *