Categorieën
Verhalen

Kaalterusten op het Cultuurerf

Den Andel – Het Cultuurerf te Den Andel opent op zondagmiddag 10 juni zijn deuren voor “Kaalterusten”: een unieke, eenmalige theatervoorstelling die speciaal is geschreven voor de locatie. “Kaalterusten” is een productie van Theaterlap, een klein theatergezelschap dat wordt gevormd door Akke Brouwer en Hans Jeths. Tijdens de voorstelling wordt het publiek meegevoerd door de vele ruimtes van het Cultuurerf, waaronder plaatsen die normaliter niet toegankelijk zijn voor het publiek.

 Lopen, kijken, praten en fotograferen: de afgelopen maanden waren Akke Brouwer en Hans Jeths van Theaterlap regelmatig op het Cultuurerf in Den Andel om hun voorstelling voor te bereiden. Wat ze op het Hogeland gaan neerzetten, valt bij hen onder de noemer “TheaterTerPlekke”: speciaal geschreven voorstellingen, geïnspireerd door in het oog springende gebouwen of ruimtes. Het Cultuurerf in Den Andel, een voormalige timmerwerkplaats, bood meer dan genoeg aanknopingspunten voor een voorstelling. Akke Brouwer: “Tijdens de voorstelling ziet het publiek twee figuren in een omgeving die zoveel ruimte biedt dat zij zich uitgenodigd en genoodzaakt voelen om die ruimtes in te vullen met hun aanwezigheid. Maar de vraag is: waar komen ze vandaan? Wie zijn ze? Wat ontvluchten ze? Uiteindelijk, in één van de vele ruimtes, komen de lijnen van hun verhalen samen.” In “Kaalterusten” beweegt het publiek mee met de personages, over het terrein van het Cultuurerf en door zijn gebouwen. Steeds zullen de aanwezigen verrast worden door wat er met de personages gebeurt. Hans Jeths: “De sfeer van de ruimtes op het Cultuurerf, waaronder de plekken die anders gesloten zijn, bepalen mede het verhaal dat zich daarin zal afspelen. De kracht van onze voorstelling ligt in het onvoorspelbare karakter en de soms schrijnende humor. Het wordt een beeldverhaal, een belevenis.”
Akke Brouwer & Hans Jeths


De voorstelling “Kaalterusten”, ook geschikt voor kinderen vanaf ongeveer twaalf jaar, start om 15:00. De toegang bedraagt 15 euro. Het Cultuurerf is te vinden op het adres Kruisweg 6 te Den Andel. Meer informatie over de voorstelling en de vele andere activiteiten van het Cultuurerf is te vinden op cultuurerf.blogspot.com.

Den Andel, juni 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *