Categorieën
Poëzie

Agenda juni/juli 2012

Een korte blik in de agenda van Gritter leert het volgende:

30 juni
Aanwezig bij de opening van de Kunstmanifestatie Den Andel. De openingshandeling wordt verricht door Philip Broeksma, wethouder cultuur van de gemeente Winsum.

Tijd: 15:00
Locatie: Oude Dijk 60, Den Andel (achterin de beeldentuin)
Toegang: gratis

De kunstmanifestatie loopt van 30 juni tot en met 15 juli. Zie voor het volledige programma (opening, openstelling beeldentuinen en evenementen) http://kunstgroephethoogeland.blogspot.com

6 juli
Voordracht aan de hand van het Poëziemenu tijdens de avondopenstelling van de beeldentuin achter het adres Oude Dijk 36, Den Andel. Voordracht van 20:30 tot 21:00, daarna muziek van Moniek Bollen.

Tijd: 20:00 – 22:00
Locatie: Oude Dijk 36, Den Andel (beeldentuin)
Toegang: gratis
http://kunstgroephethoogeland.blogspot.com

8 juli
Poëzie- en muziekmiddag onder de titel “Eigenheimers” in het Middeleeuwse kerkje van Den Andel. Poëzie van Dick Guillot en Gritter en muziek van Turks Fruit (zangkoor), een fluitensemble met Guillot en Losgeblazen (Jeroen de Koning).

Tijd: 14:30 – 17:00
Locatie: De Streekweg 91, Den Andel (kerk)
Toegang: gratis
http://kunstgroephethoogeland.blogspot.com

13 juli
Boekpresentatie “Zinnen verzetten rond het Lauwersmeer”, geschreven door Gritter (poëzie) en Jan Willems (verhalen). Het eerste exemplaar zal feestelijk worden overhandigd door uitgever Dick Ronner (uitgeverij Vliedorp) aan Mirjam de Meijer, voorzitter van het overlegorgaan van het Nationaal Park Lauwersmeer.

Tijd: 16:00
Locatie: De Rug 1, Lauwersoog (AC De Bosschuur)
Toegang: gratis
http://www.zolderman.nl/uitgaven/lauwersmeer.html

15 juli
“Dichters op het Erf”

Op het Cultuurerf Andledon vindt op zondagmiddag 15 juli het evenement Dichters op het Erf plaats. Acht aansprekende dichters zullen op diverse buiten- en binnenlocaties op het Cultuurerf poëzie voordragen uit eigen werk. De deelnemende dichters zijn Paul Marius Borggreve (dichter in het zaagsel), Gritter (walk by poet), Dick J.H. Guillot (dichter in de hut), Renée Luth (dichter bij de oven), Willemien Mensinga (dichter bij het water), Willem Tjebbe Oostenbrink (dichter bij de kippen), Foleor van Steenbergen (dichter in ’t prieel, m.m.v. Victoria Rojas Milesi & Verena op ten Noort) en Ineke Wolf (dichter in de stal). De muzikale afwisseling wordt verzorgd door Lotte van Velthoven (cello) en Inge Muntendam (viool).
Tevens kan het publiek genieten van een bijzondere markt met stands van onder meer de Kunstgroep Het Hoogeland, Waddengoudproducten, Uitgeverij Vliedorp (Houwerzijl), Doekla Steenhuis (sieraden) en Meindert van Dijk (Waddengoudfotograaf).
Voorafgaand aan het evenement vindt de officiële overhandiging plaats van het Waddengoudcertificaat aan dichter Gritter, door Harm Evert Waalkens (wethouder gemeente de Marne en voorzitter Raad van Toezicht Stichting Waddengroep).
Tijd:
13:00 – 13:45 uitreiking Waddengoud (toegang gratis)

13:45 – 17:30 Dichters op het Erf (toegang: E 5,00)

Locatie: Cultuurerf Andledon, Kruisweg 6, Den Andel

Meer informatie: http://cultuurerf.blogspot.com
NB kinderen tot de leeftijd van 13 jaar hebben gratis toegang op 15 juli, mits begeleid door een volwassene.

 
Den Andel, juni 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *